Lähes jokaisella on nykyään älypuhelin. Puhelimiin saa ladattua sovelluksia mitä tahansa tarkoitusta varten. Puhelimiin saa monenlaisia hyödyllisiä sovelluksia, joita voidaan käyttää mukana arjessa.

Yleisimpiä sovelluksia ovat mm. sähköposti, verkkopankki, toimistosovellukset, karttapalvelut ja myös suosiota jatkuvasti keräävät ravintoloiden omat mobiilisovellukset. Näiden sovellusten avulla voit saada käyttöösi sellaisia etuja ja alennuksia, joita ei muualta voi saada. Saat edun käyttöösi näyttämällä sovellusta ravintolassa.

Mobiilisovellukset

Ravintola.fi -sovelluksella löydät helposti kaikki alueellasi olevat ravintolat. Sovellus näyttää myös tarjoukset. Sen avulla sinulle sopivan ravintolan löytäminen on helppoa. Voit halutessasi rekisteröityä kanta-asiakkaaksi, jolloin saat rahanarvoisia etuja. Sovelluksessa jokaisella ravintolalla on oma sivu, josta näet osoitteen ja aukioloajat. Ravintolan omalta sivulta näet myös ruokalistan hintoineen sekä ravintolan esittelyn. Voit siis tutustua kuhunkin ravintolaan kätevästi ilman, että sinun tarvitsee käydä ravintolassa sisällä. Saat ravintolan myös suoraan kartalle ja näin löydät myös helposti perille. Sovelluksen avulla löydät myös kiinnostavia tapahtumia läheltäsi. Näet tapahtuman tiedot, kuten osoite ja päivämäärä. Tapahtumasivulta löytyy myös linkit tapahtuman järjestävän ravintolan sosiaalisiin medioihin ja voit käydä selaamassa myös ravintolan muita tapahtumia. Sovelluksesta voit ostaa lahjakortteja, jotka toimitetaan tilaajalle postitse. Sovellus on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Kokeile myös verkkoversiota tästä. Mobiililaitteille saa asennettua myös ravintoloiden hävikkiruokaa vähentävän sovelluksen. Sovellus kantaa nimeä Lunchie ja siinä on mukana jo kymmeniä eri ravintoloita. Sen avulla asiakas voi ostaa ravintoloiden ylijäänyttä lounasruokaa ja näin saadaan hävikkiä pienennettyä. Sovelluksen avulla asiakkaat saavat myös nopeasti tiedon tämänhetkisistä, rajoitetun ajan voimassaolevista, tarjouksista. Näin asiakas pääsee toimimaan nopeasti, ennen kuin tarjous päättyy. Sovelluksen tarkoituksena on tutustuttaa ihmiset alueensa ravintoloihin. Jamix on mobiilisovellus, josta näet lempiravintoloidesi ruokalistat. Se on kaikille käyttäjille maksuton ja kulkee kätevästi mukanasi. Näet ravintolat joko listalta tai kartalta ja näin löydät helposti ja nopeasti alueen ravintolat. Ravintoloiden info-sivulta näet lyhyen esittelyn, jossa kerrotaan esimerkiksi lounasaika ja muita tarpeellisia oheistietoja. Ruokalistoilla on merkitty erikseen gluteenittomat, laktoosittomat ynnä muut erikoisruokavalion ruokalajit. Nähtävillä on myös annosten ravintoarvot.

Pizza-online.fi -sovelluksella tilaat pizzat näppärästi kotiisi. Sovellus paikallistaa laitteesi automaattisesti ja näyttää lähellä olevat pizzeriat. Voit valita haluamasi tuotteen valikosta ja tehdä tilauksen saman tien. Lisätäytteiden sekä erikoisohjeiden erittely onnistuu myös. Maksu onnistuu kortilla tai käteisellä. Sovellus on yksi suosituimmista suomalaisten käyttämistä ravintolasovelluksista, sillä sen avulla tilaus onnistuu huippunopeasti, ilman puhelinsoittoa! Wolt on sovellus, jolla ruokatilaus onnistuu käden käänteessä. Löydät sovelluksella lähimmät ravintolat sekä niiden oleellisimmat tiedot, kuten aukioloajat ja ruuan toimitusajan. Tällä sovelluksella löytyy ravintoloiden lisäksi myös kahvilat ja baarit. Maksu onnistuu saman tien, joten sinun ei tarvitse muuta tehdä kuin odotella ruuan saapumista. Lisäksi voit seurata tilauksesi edistymistä. Plussaa on se, että voit tilata ruuan myös etukäteen esimerkiksi seuraavaksi päiväksi, tietylle kellonajalle. Suomen lisäksi sovellus toimii muutamassa muussa maassa, joten se on kätevä myös matkoilla ollessasi. Mobiilisovellukset ovat tätä päivää ja niitä kehitetään koko ajan lisää eri tarpeisiin. Ruuan tilaaminen ja maksaminen valmiiksi on erittäin kätevää eikä sinun tarvitse selailla jokaisen ravintolan sivuja erikseen. Sinun ei tarvitse myöskään tietää valmiiksi, mistä ravintolasta aiot ruuan tilata. Selaat vain alueesi ravintoloita ja valitset itsellesi sopivimman. Sovelluksia voi käyttää hyödyksi myös silloin, kun haluat ravintolaan syömään, mutta et lomamatkalla tiedä, mistä löydät kaupungin parhaan ravintolan. Ei muuta kuin kokeilemaan tämän päivän suosittuja mobiilisovelluksia!