Kun on kyse kotiruoista, Intia saa olla ylpeä, sillä se on maa, jossa jokaisella läänillä – jokaisella kaupungilla on oma erikoisuutensa.

Laaja valikoima kaikkia herkullisia, nopeita ja halpoja katukauppoja ovat tunnettuja antaen nälässä oleville jotain maukasta purtavaa. Joten jos suusi on alkanut kostua jo, suosittelemme, että pidättele makunystyröitäsi, saat jotain jääkaapista (aika ajoin), sillä luettelomme varmasti saa vastasi kurnimaan nälästä. On syytäkin muistuttaa, että Intian katuruuista osa on vegetaarisia. Paitsi pölyisiä teitä ja lukuisia kuorma-autoja, jotka odottavat pölyjen putsausta, on jotain muuta, mikä tekee Lakhanpurista – sisäänkäynnin Jammun ja Kašmirin osavaltiolle, joka tunnetaan massoista – “Bhalle“. Vihreätä papuainetta lisätään mausteilla, jotka sitten pakastetaan kroketteihin. Ne höystetään sitten dahilla (jogurtilla), sauntitukulla (kuivattua inkivääriä ja tamarindikastiketta) ja mausteilla. Bhallaa käytetään yleensä kylmänä toisin kuin Aloo Tikki. Tämän paikallisen ruoan pieni mausteinen ja ruskea tuoksu alkaa hivellä nenääsi heti, kun astut tähän paikkaan. Useat matkailijat pysähtyvät Bhallen linjan tien puolelle päivän ja yön. Pelkästään näkymä myyjistä, jotka kantelevat herkkua ympäriinsä saa ohikulkijoita pysähtymään ja ostamaan herkut, jotka täyttävät makuaistinsa unohtaen seisoneensa likaisen katuristeyksen vieressä.

Aloo Tikki

Jos olet sitä mieltä, että tämä yksinkertainen tienvarren herkuttelun tuokio oli Delhin lahja muulle maailmalle, niin tämä saattaa olla pultti sinulle. Aaloo tikki on nawabsien “Lucknowin” herkku. Sen suosion ansiosta jokainen kaupunki on nyt tehnyt oman versionsa tämän eksoottisen keittiön herkuista. Mumbaissa tämä on Ragda Pattice, kun taas Delhissa sitä sekoitetaan muuan toisen melkein saman nimisen ruoan kanssa, joka on aaloo chat.Hyvin tunnettu laaja valikoimaan ei-kasvissyönteisiä ruokia, Lucknow, tarjoaa ilo kasvis ystäville näiden pienen paistetun perunan “Aaloo Tikki” muodossa, jota tarjoillaan mausteisen vihreän herneiden curryn ja makeiden hapan chutneyn kanssa.

Intialainen Kebab

Kebab on Lucknowin kaikkein tunnetuin, ei-kasvissyöjäinen ruoka, tunde kebab ovat yksi parhaimmin tunnetuista kebab lajista. Poikkeuksellisen pehmeä ja mehevä ytimeen asti on mikä tekee näistä kebabista kaikkien aikojen rakastetuimpia. Haji Murad Ali, tämän aidon keittiön luojalla oli vain yksi käsi ja siksi nimi Tunday, kuten Hindi, jolla on yksi käsi nimeltä Tunde. Lucknowin ikoninen syömiskulttuuri alkoi vuonna 1905, Tunday Kababi on kuuluisa puhvelinlihasta tehdystä galouti-kebabista. Buffalon liha kebabit ovat halvempia kuin kanan tai lampaan kebabit. Juurensa, Tunday Kebab sijaitsee Chawkin alueella Akbarin portin takana Vanhassa Luknowissa.

Intialainen Kebab

Katuruuista suosituin Momo-ruoka

Ei ole toista selitystä sille, miksi Momo on yksi parhaista Intian katuruoista. Maahanmuuttanut ruoka, kuitenkin Momo on levinnyt Intiaan Tiibetin diasporanajalta ja Nepalista. Mausteisena katuruokana, Momo on yksi monista ruokalajikkeista, joka on kasvanut suosiotaan tienvarsitasanteista ruokakeskuksiin ja ruokakauppoihin, niitä löytyy jopa kaikissa kuumissa ostoskeskuksissa. Koska tämä ruokalaji oli alun perin suosittua Nepalin Kathmandun laakson Newar-yhteisössä, yksi yleinen usko on, että uudet Newar-kauppiaat toivat reseptin ja nimen Momo Tibetista, jossa Newar-kauppiaat käyvät kauppaa. Alun perin nyytin täyttö oli tyypillisesti lihaa, kuten kyyhkää, johtuen vihannesten niukkuudesta Tiibetissä. Intiaan saapumisen jälkeen momo kuitenkin kehittyi kasvissyöjille ystävälliseksi nykyään ruokkimaan suurta väestöä, jotka valitsevat syömään kasvisruokaa.

Tyypillisesti on olemassa kahta tyyppistä momoa, höyrytettyjä ja paistettuja. Tangyn mausteisa punainen kastike, jotka tehtiin tomaatilla perusaineosana ja höyryävän kuumat nyytit, joissa on täynnä vihanneksia tai kanaa, on jotain, jota ei ole tiedetty vielä kukaan joka voi vastustaa kävellessään ohitse tiellä.